Michael

When the Soul Meets the Calm – photography exhibition at Utsira Gallery

When the Soul Meets the Calm – photography exhibition at Utsira Gallery
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page


When the Soul Meets the Calm

A photo exhibition by Sigrid Thorbjørnsen

Fyrgalleriet at Utsira Lighthouse from June 24 to August 15, 2012

Photos of Utsira Lighthouse

 

Jeg oppdager at naturen taler nå man selv er taus.”
– Ferdinand Finne

Selv om jeg vokste opp ved kysten, har jeg ikke alltid hatt interressen for fyr og Norges kysthistorie. Jeg så alltid utover landegrensene, langt utenfor skjærene i egen skjærgård.

Ikke før jeg møtte Michael Holtermann, kom interressen. Michael er en nordmann som bor midt i East Village på Manhattan i New York City. Michael har alltid hatt en passion for norske fyr og fyrhistorie. Selv om han har bodd i NYC i 23 år, har interressen hans aldri avtatt. Snarere tvert imot. Og med denne entusiasmen startet han www.lighousesofnorway.com i september 2011. Det var hans entusiasme som ledet min egen oppmerksomhet tilbake til kysten i Norge, til fyrene, landsskapet og historien. Jeg fikk inspirasjonen til å reise rundt til forskjellige fyr, skrive om og fotodokumentere disse unike landskapene.

I møte med fantastiske mennesker langs Norgeskysten oppdaget jeg fyrentusiasmen i eget land, den dugnadsånden som må til for å holde fyrene ved like langs hele kysten, mennesker som ønsker å holde liv i kystkulturen, og som verdsetter sjeleroen mellom bakkar og berg ut med havet. For en skatt.

Gjennom Lighthouses of Norway fant jeg Utsira fyr, og gjennom Utsira kommune fikk jeg komme og bare være. Og ut av dagene på Utsira fyr, ble utstillingen ”Når Sjelen Møter Roen” til.

Uten Michael ville jeg ikke ha kommet meg til Utsira. Uten Utsira ville ikke sjelen ha møtt roen.

Dette lille stykke Norge har satt sitt merke i mitt sinn, og roen i sjelen er med meg, uansett hvor i verden jeg befinner meg.

Med Vennlig hilsen
Sigrid Thorbjørnsen
15 mai 2012, New York CityYou must be logged in to post a comment Login